Easyrig – Korta ledtider skapar flexibilitet

Det var under VM i handboll 1993 som filmfotografen Johan Hellsten kände att värken i rygg och axlar hotade hans karriär. Då föddes idén om Easyrig – ett kamerastöd som fördelar kamerans tyngd över hela överkroppen. Idag säljer de sina produkter till över 50 länder och Lindevalls säkrar leveransen av selar till två av deras storsäljare.

Säljs över hela världen
När Easyrig lanserades blev det snabbt ett uppskattat hjälpmedel för filmfotografer över hela världen. För Johan själv innebar det att han kunde förlänga sin karriär med 20 år och kan idag lova sina kunder åtminstone 10 år ytterligare.

Den stora efterfrågan gör att Easyrig kräver en leverantör med stor kapacitet och hög flexibilitet, och efter tio år är Lindevalls fortfarande en trygg samarbetspartner för Easyrig.

– Lindevalls har kapacitet att hantera stora beställningar från oss och därför låter vi tillverka selar till våra storsäljare där. Samtidigt är Lindevalls flexibla och deras korta ledtider gör det möjligt för oss att göra snabba justeringar på både design och beställningsvolymer, säger Johan Hellsten, vd Easyrig.

Leveranssäkerhet och lyhördhet

När Easyrig inledde samarbetet med Lindevalls hade de behov av en sele till en ny produkt och Lindevalls kunde snabbt både leverera designförslag och sätta i gång produktionen. Johan berättar att Lindevalls är en leveranssäker samarbetspartner, vilket är en förutsättning för Easyrigs expansion.

– De är föredömliga när det kommer till kommunikation – lyhörda när vi kommer med nya idéer och levererar alltid i tid, säger Johan Hellsten.

Hållbara leveranser

För Easyrig är det en självklarhet att deras produktion ska ligga i Sverige, dels för att jobben ska finnas kvar, dels för att Easyrig ska kunna erbjuda hållbara produkter.

Den korta transportsträckan mellan Östersund och Umeå gör det möjligt för Lindevalls att kontinuerligt skicka beställningar i mindre volymer, samtidigt som de på återvägen kan ta tillbaka och återanvända Easyrigs kartonger och pallar.

– Lindevalls placering i Östersund är strategisk geografisk, då det korta avståndet bidrar till att minska koldioxidutsläppen. Det gör också att vi kan lägga beställningar i små serier och slipper hålla ett stor lager själva, säger Johan Hellsten.

Adress

Lindevalls Industri AB
Voltvägen 32B
831 48 Östersund

Kontakt

Telefon: 063-57 75 70
E-post: mail@lindevalls.se
Facebook
LinkedIn