Trangia – Enkelt att gå från idé till färdig produkt

I över 70 år har Trangia tillverkat friluftskök i Jämtländska Trångsviken, en produkt som än idag är lika självklar på fjället som ett ledkryss. Tack vare ett samarbete med Lindevalls finns fodralen till köken numera i en hållbar variant – tillverkade i återvunnen ull.

Bred kompetens och förståelse

Trangia, som har en tydlig hållbarhetsprofil, fick för några år sedan idén att använda spill från ett annat jämtländskt företag, nämligen Woolpower, som tillverkar underställ i merinoull. Nu finns sju olika sorters snygga och praktiska fodral i sortimentet.

För att få till rätt funktion och utseende valde Trangia att samarbeta med Lindevalls. Det var ingen slump. Magnus Rydell, vd på Trangia berättar att Lindevalls breda kompetens och förståelse för outdoor-branschen gjorde processen enkel att gå från idé till färdig produkt.

– De gjorde det verkligen enkelt för oss att förverkliga idén. De hjälpte oss både att utveckla tänket kring produkterna och rent praktiskt med att ta fram skärfiler etc. Utan dem hade det här inte varit möjligt! säger Magnus Rydell.

Hållbart med lokal leverantör

Hållbarhet har varit ett viktigt ledord för Trangia så länge företaget har funnits. De är stolta över att fortfarande har kvar sin verksamhet i den lilla orten Trångsviken, vilket också präglar deras val av leverantörer. De ska finnas i Sverige, och helst i Jämtland.

– Det känns bra ur miljöperspektiv att samarbeta med Lindevalls. Förutom att minska spill genom att arbeta med återvunnen ull, kan vi hålla nere koldioxidutsläppen vid transporter. Dessutom vet vi att de anställda har goda arbetsvillkor, säger Magnus Rydell.

Både små och stora beställningar

Han framhåller även andra fördelar med att samarbeta med ett lokalt och familjeägt företag i stället för exempelvis stora leverantörer i Kina. Det finns en mycket större flexibilitet kring storlekar på beställningar. 

– Lindevalls är lyhörda och det är en enorm fördel att vi kan beställa mindre volymer och med kort framförhållning, samtidigt som de har kapacitet att producera stora volymer när det är aktuellt, säger Magnus Rydell.

Adress

Lindevalls Industri AB
Voltvägen 32B
831 48 Östersund

Kontakt

Telefon: 063-57 75 70
E-post: mail@lindevalls.se
Facebook
LinkedIn