Solident – Korta ledtider skapar kundnöjdhet

I över 30 år har Solident tillverkat stolar till tandläkarkliniker i Norden och Holland. Hög kvalitet kännetecknar deras varumärke och samarbetet med Lindevalls bidrar till framgången eftersom både stoppning och klädsel kommer från östersundsföretaget.

Solident, med bas i Vilhelmina, började sin verksamhet i slutet på 80-talet och skötte då all tillverkning själva, även tapetsering av stolarna. Med tiden ökade efterfrågan och de hade inte längre kapacitet att själva producera klädslarna och dåvarande Hamrånge Inrednings AB blev deras leverantör.

Hög kvalitet är en viktig hörnsten för Solident, något kunderna är villiga att betala för. Alla stolar tillverkas av återvinningsbart stål och aluminium, vilket gör dem nästintill outslitliga och Lindevalls står för expertisen när det kommer till val av stoppning och klädsel.

Expert på rätt material

– Lindevalls kunskap om material är en ovärderlig tillgång som hjälper oss att säkra kvaliteten på produkterna. Deras lyhördhet skapar effektiva processer när vi utvecklar nya produkter, säger Ola Eriksson, inköpare på Solident.

Färgstark och robust hållbarhet

Solident exporterar majoriteten av sina produkter till den holländska tandvården, och tack vare den höga kvaliteten och robusta konstruktionen är Solident numera även leverantör till den holländska armén. Båda marknaderna ställer krav på en flexibel utformning och Lindevalls korta ledtider bidrar till kundnöjdheten.

– Vi har ett lager av oklädda stolar, och när en order kommer in behöver vi få klädseln levererad snabbt. Vi lägger en avropsorder hos Lindevalls där klädslarna finns i lager, och kan sedan göra beställningar per kulör – beroende på vilket toppskikt kunden efterfrågar, säger Ola Eriksson.

Och så var det det här med färg. Kan en tandläkarstol ha vilken färg som helst? Det har faktiskt blivit ett av Solidents signum, att leverera tandläkarstolar i den kulör som kunden efterfrågar.

– Inledningsvis erbjöd vi fem olika kulörer, men idag kan vi leverera klädsel i 87 olika kulörer! Det har vi Lindevalls flexibilitet och korta ledtider att tacka för.

Adress

Lindevalls Industri AB
Voltvägen 32B
831 48 Östersund

Kontakt

Telefon: 063-57 75 70
E-post: mail@lindevalls.se
Facebook
LinkedIn