Lindevalls växer kraftigt, investerar i uppgraderad maskinpark och ISO-certifieras

Lindevalls industri AB ökar omsättningen med 50% och investerar i stort toppmodernt skär- och frässystem från Schweiziska Zünd. Dessutom uppgraderas högfrekvenssvetsar och nya symaskiner införskaffas. I samband med allt detta har även processer förbättrats och säkrats i och med en alldeles färsk ISO 9001 certifiering.

Under Coronapandemin har många företag haft det tufft och kämpat med neddragningar och korttidspermitteringar. Lindevalls Industri har istället utvecklat nya produkter och hittat nya kundkategorier. Det har lett till en kraftigt och lönsam tillväxt. Detta kapitaltillskott använder Lindevalls nu för en fortsatt satsning framåt genom investeringar i en förbättrad och utökad maskinpark.  Den största och viktigaste investeringen är en G3 Digital cutter 3XL, ett toppmodernt skär och frässystem från Schweiziska Zünd. På den 320 x 320 cm stora skärytan kan man skära i allt från tunnare och kraftigare tyger till PVC, filtmaterial och gummiduk. eller såga i skumgummi, cellpolyeten och andra porösa material i upp till 50 mm tjocklek. Maskinen kan även fräsa i hårdare material som plast, plexiglas, MDF, plywood och aluminium. Systemet har ett rullband som automatiskt matar fram material och en 320 x 320 cm stor plockyta som möjliggör kontinuerlig och effektiv drift i synnerhet i material som ligger på rulle.

Den nya skärmaskinen har redan resulterat i nya uppdrag hos befintliga och nya kunder. Det handlar om uppdrag vi tidigare inte kunnat utföra tillräckligt effektivt för att kunna konkurrera. Det har förstås också inneburit att vi effektiviserat redan befintliga uppdrag och att vi kunna ta hem moment som vi tidigare varit tvungna att outsourca. Vi kommer dessutom kunna stänga igen ett ineffektivt snickeri och därmed sparat lokalyta och el  samt förbättra arbetsmiljön, säger Göran Svensk VD för Lindevalls Industri AB.

Lindevalls har också uppgraderat sina HF-svetsar avsevärt. Ett helt nytt och större svetsbord har införskaffats. På detta sitter nu en ny modern 20 kW Högfrekvenssvets från Forsstrom High Frequency. Några befintliga svetsar har dessutom uppgraderats för att möta nya tuffare arbetsmiljökrav.

Högfrekvenssvetsar som gör oss mer kostnadseffektiva. Nu gäller det att fylla maskinkapaciteten med nya produkter.

Tack vare fler sömnadsuppdrag och fler sömmerskor har Lindevalls även behövt köpa fyra nya symaskiner det senast året och står även här rustade för fortsatt tillväxt. Eftersom kvalitet står högt i kurs hos Lindevalls satsar man fortsatt på symaskiner från tyska Dürkopp Adler.

En snabbt växande verksamhet ställer krav på förbättrade processer och utmanar också kvalitetsarbetet. För att möta dessa utmaningar och för att tillfredsställa allt tuffare krav från leverantörer har Lindevalls jobbat flitigt med förbättring och dokumentation av processer och uppdaterat och digitaliserat sitt kvalitetssystem. Detta arbete belönades precis innan sommaren med ett rykande färskt ISO 9001-2015 certifikat

Det känns verkligen bra att ha gått igenom och säkrat våra processer. Det kommer helt säkert leda till både bättre arbetsmiljö och till säkrare leveranser med ännu högre kvalitet, säger Svante Holmberg, en av ägarna av Lindevalls Industri AB.

 

Adress

Lindevalls Industri AB
Voltvägen 32B
831 48 Östersund

Kontakt

Telefon: 063-57 75 70
E-post: mail@lindevalls.se
Facebook
LinkedIn