Lindevalls utvecklar och producerar till filmindustrin

Lindevalls industri AB har hittat en ny nisch då man nu inleder samarbete med ett tredje företag som tillverkar moderna och innovativa lösningar för filmindustrin.

Sedan 6 år tillbaka utvecklar och tillverkar Lindevalls bärselar till Easyrig, ett Umeåbaserat företag som säljer olika bärsystem till kamerautrustningar. Deras bärsystem används till att bära och stabilisera allt från stora filmkameror som används i TV-sändningar och filmproduktioner i hela världen till små lätta kameror som används i enklare videoproduktioner av vloggare och influencers.

 

Det är ett fantastiskt samarbete där Lindevalls alltid är snabba och flexibla både i sin produktion och i sin produktutveckling. Det är mycket värt att ha en kompetent produktionspartner så nära. Samarbetet har utvecklats över åren och Lindevalls gör en allt större andel av våra olika produkter, säger Johan Hellsten grundare och ägare till Easyrig, som gärna samarbetar med svenska leverantörer.

 

 

I samarbete med Peak Innovation i Östersund har Lindevalls även utvecklat delar av bärsystemet till ett annat svenskt företag i samma bransch. Flowcine hade genom sina kontakter i Asien försökt ta fram snygga och funktionella kuddar att klä insidan av sin nya produkt XSPINE med. Då de inte var nöjda med resultatet och då ledtiderna var för långa vände de sig i stället till Lindevalls som tillsammans med Peak Innovation och en Årebaserad designer vidareutvecklade lösningen såväl ergonomiskt som designmässigt. Flowcine är så nöjda med resultatet att de nu även låter Lindevalls sköta serieproduktionen.

På rekommendation av Easyrig har Lindevalls dessutom just påbörjat utvecklingen av en ny ryggsäck tillsammans med ytterligare ett spännande varumärke i samma bransch.
Det handlar om en ganska avancerad ryggsäck som verkligen sätter våra utvecklings- och produktionskunskaper på prov.

Vi förbättrar oss ständigt och är övertygade om att vi kommer få fram en snygg lösning som matchar kundens behov även denna gång, säger Göran Svensk VD för Lindevalls Industri AB.

 

Adress

Lindevalls Industri AB
Voltvägen 32B
831 48 Östersund

Kontakt

Telefon: 063-57 75 70
E-post: mail@lindevalls.se
Facebook
LinkedIn