Ny kompetens tack vare samarbete med Innanförskapsakademin

Sedan i hösten 2018 samarbetar Lindevalls med det framgångsrika integrationsprojektet Innanförskapsakademin.  Under hösten 2018 praktiserade två mycket kompetenta skräddare från Afghanistan respektive Syrien på Lindevalls. En av dem erbjöds senare fast anställning.

Innanförskapsakademin är en tillväxtsatsning, som vänder sig till ungdomar och nyanlända, med målet att förebygga utanförskap och främja effektiv kompetensförsörjning inom det lokala näringslivet, berättar Sara Wallentin som hjälper de nyanlända att komma till rätta hos praktiföretagen.

Parallellt med praktiken deltar praktikanterna i work shops för att lära sig mer om arbetsmarknaden och om arbetssökande. Samarbetet har fallit mycket väl ut. En av vårens praktikanter, Kaazem, som har många års erfarenhet som skomakare och skräddare från Afghanistan är nu anställd sedan juni.  Han läser svenska på SFI två halvdagar i veckan och jobbar hos oss fyra dagar i veckan.  Nu funderar vi på att ta in en ny praktikant för höstterminen, säger VD, Göran Svensk.

Kaazem och som kommer från Afghanistan visade redan på intervjun att han har mycket goda kunskaper i skinnsömnad. Det passade perfekt eftersom Lindevalls nyss fått en stor order på sömnad av skinnväskor till den svenska skinntillverkaren Elmo.

Praktiken och anställningarna hade inte blivit av om det inte hade varit för Innanförskapsakademin som gör ett fantastiskt jobb i gränssnittet mellan nyanlända och oss företag. T ex har vi mycket god tillgång till tolkar som är mycket viktiga i processen.

Lindevalls Industri är sedan 1965 Sveriges ledande företag inom industrisömnad. Företaget erbjuder en för branschen unik lösning som systemleverantör med både produktutveckling och produktion i Sverige.
För mer information: mail@lindevalls.se eller 063-577570

Adress

Lindevalls Industri AB
Voltvägen 32B
831 48 Östersund

Kontakt

Telefon: 063-57 75 70
E-post: mail@lindevalls.se
Facebook
LinkedIn