Tillverkning

I vår avancerade och flexibla fabrik kommer alltid kvalitet i första hand. Den viktigaste resursen i den strävan är förstås vår personal som har en gedigen erfarenhet av sömnad, HF svetsning och tapetsering. En viktig del i vår affärsidé är att ha korta leveranstider. Därför lagerför vi de vanligt förekommande materialen för att möjliggöra omgående produktion. Till vår hjälp för att möta dina behov har vi en mycket varierad maskinpark som redovisas nedan.

Tillskärning

Lindevalls har en av sveriges största skärmaskiner med en skäryta på hela 6×2.5m med tillhörande vacuumbord. Tillskärning sker med hjälp av modern datastyrd skärmaskin som säkerställer att vi snabbt och med mycket stor precision skär ut detaljer till produktionen. Skärbilden programmeras in i enlighet med ritningsunderlaget alternativt kan erhållen fil med skärdata direkt läggas in i skärmaskinen.

Industrisömnad

Lindevalls är idag en av sverigers största legotillverkare inom industrisömnad. Företaget har för närvarande 14 personer inom området med mångårig branscherfarenhet.

Maskinparken för industrisömnad består bl a av:

  • 12st Moderna symaskiner av olika modeller som möjliggör sömnad i såväl kraftiga material och läder som tunna tyger.
  • 3st Programmerbara symaskiner för automatisk sömnad av kuvertmönster och liknande. Typiska produkter är bärselar, specialväskor, påsar, remmar och kapell.
  • Kantbandsmaskin för bandning används för att ge väskor och liknande en mer professionell sömnad.
  • Overlockmaskin
  • Automatisk bandkap

Ultraljudssvetsning

Att sammanfoga material genom att använda ultraljud är en ganska ny teknik. Ultraljudssvetsning eller limning med ultraljud ger en stark och mycket hållbar fog och passar speciellt bra för produkter där man vill undvika hål efter en symaskinsnål.

Lindevalls använder tekniken främst för olika specialmadrasser och -dynor inom sjukvården, men även i olika applikationer till friluftsbranschen.

Stansning

Lindevalls stansar packningar, tätningar, isoleringar, grafitpackningar, stänkskydd, golvmattor, halkskydd, läderremmar och liknande.
Stansade produkter tillverkas i varierande material som gummi, cellgummi, silikon, skummad silikon, ledande silikon, grafit, ABS plast, klingersil, kork, cellpolyeten, polyeterskum, läder mm.

Maskinparken består av 2st bryggstansar samt digital skärmaskin. Lindevalls stansar serier från 10-tal upp till över 100 000st /år

HF-Svetsning

Svetsning utförs med högfrekvensteknik (HF-svetsning), vilket innebär att svetsning sker med kalla elektroder och att värmen alstras inne i de material som skall sammanfogas. Metoden lämpar sig för PVC-belagda vävar eller PVC-folier. I maskinparken finns 6st svetsar från Forsström. Svetsbord 18m med tillhörande plansvetsar samt armsvets och öljettmaskiner.

Skumsågning

Vid tillverkning av dynor och madrasser framförallt till olika sjukvårdsapplikationer men även till båtar och husvagnar är det viktigt att kunna formsåga de mjuka skum som utgör basen i dessa dynor. Till vår hjälp har vi en stor skumsåg med stort rullbart bord som effektivt spaltar upp materialen. Den kan förstås även formsåga och enkelt såga alla olika vinklar. 

Tapetsering

Tapetsering är ett hantverk vi hanterar till fullo. Framförallt används det till produktion av olika dynor till sjukvården som operationsbord och tandläkarstolar, men vi klär även om skoterdynor, stolar och olika gymbänkar.

 

Snickeri

Vissa dynor består av plywoodstommar på vilka vi sedan bygger skum och konstläder. Då känns det extra bra att ha ett eget snickeri där vi kan framställa dessa stommar. 

Limning

Lindevalls har lång erfarenhet av olika typer av limning. Vi använder så miljövänliga lim som möjligt som är anpassade för de material som ska sammanfogas. Dessa kan antingen sprutlimpas eller penslas på för bättre precision. Vissa artiklar måste vara helt täta, men innehåller material som varken lämpar sig för Högfrekvens- eller Ultraljudssvetsning. Där är limning ett väl fungerande alternativ.