Standard

Våra rektangulära standardmadrasser och hydrantskydd finns i olika storlekar och färger med blank eller halkskyddad ytfinish.
Storlekarna är optimerade efter materialåtgång och tillverkning. Därigenom kan vi erbjuda konkurrensmässiga priser.
Våra skyddsmadrasser används t ex i alpina skidbackar, pulkabackar och många olika idrottsanläggningar, på skolor och förskolor samt i andra sammanhang där det behövs krock eller fallskydd.

Tillverkning
Skyddsmadrasserna tillverkas i vår fabrik i Östersund och är av högsta tänkbara kvalitet.

Material
Alla ingående material är producerade i Europa. Skummet som används är en cellpolyeten med slutna celler som inte suger åt sig vatten och därför kan användas utomhus året runt. Vi använder alltid tysktillverad PVC-väv av hög kvalitet. Väven är mycket kraftig och väger 680g per kvadratmeter. Den gör att madrasserna tål tuffa tag och långvarig exponering för väder och vind. Vanligtvis använder vi oss av en väv med blank yta som ger en snygg finish och som är lätt att torka av. Den blanka ytan gör också att smuts har svårare att fastna och att snö lätt glider av. Givetvis kan vi även erbjuda halkskyddsväv som kan passa för ändamål där kunden vill att madrassen skall ha maximal friktion för att t ex undvika att den används som åkmadrass. 

Utförande
Måtten som anges avser den tjocka delen av madrassen. Runt om finns en utstickande svets som är ca 4 cm bred. I den sitter starka svetsade öljetter på tre sidor.

Standardstorlekar 2×1 m och 2×2 m i röd blank väv lagerhålles och finns ofta för omgående leverans.

Vi kan förstås tillverka skyddsmadrasser av nästan vilken storlek som helst. Hör av dig för offert om du behöver en specialanpassad lösning.

Som tillbehör finns elastisk gummilina och karbinhakar för att montera madrassen ett effektivt sätt.

Madrassen kan även fås med tryck.