Silikonpackning

Vi tillhandahåller silikonpackningar för en variation av användningsområden och specifika behov. Silikon har som inert material många starka egenskaper. Genom dess renhet, elastisictet och beständighet för temperaturer är det särskilt användbart för olika typer av industriella tillämpningar. Detta ger dig som kund stora valmöjligheter när det kommer till tätning av processer eller produkter.

Silikonpackningens egenskaper

Silikonpackningen har beroende på användningsområde ett stort antal starka egenskaper och tillämpningsområden. God elektrisk isoleringsförmåga, hög temperaturbeständighet, motverkande funktion mot angrepp från svamp och bakterier samt att silikonpackningen är lukt och smakfri. Beroende på applikation kan silikonpackning användas med fördel inom industrier som livsmedel, medicin, elektronik och fordon mfl. Vi erbjuder silikonpackningar med eller utan hud samt självhäftning.
Material och lager

I vårt sortiment av silikonpackningar finns packningar med en variation av material och egenskaper. Med höga krav på renhet, isoleringsförmåga och elasticitet har varje behov en särskild lösning. Ibland på ett specialmaterial direkt anpassat för en unik förutsättning.

För att möta dig som kund och dina förväntningar använder vi endast råvara från kända producenter i alla typer av tätningar och packningar. Både när det gäller fasta och rörliga silikonpackningar.

Vi har ett stort råvarulager med material för tätningar och packningar och kan erbjuda korta ledtider och flexibla leverenser på bland annat silikonpackningar.

Vid direkt behov kan vi tillverka samma dag.

Modern maskinpark och nära processer

Med en modern maskinpark och nära processer tillverkar vi förutom planpackningar även andra alternativ inom tätningar och packningar. Och med kunniga engagerade människor har vi nycklarna för både hög kapacitet och kvalitet. Allt under ett tak.

Vi har maskiner för:

  • Vattenskärning
  • Knivskärning
  • Stansning

Materialprov för silikonpackning

Vi sänder dig direkt materialprov för silikonpackningar, planpackningar, boxpackningar, grafitpackningar och isolering. Kontakta oss via kontaktformuläret så gör vi det redan idag.
Offert på silikonpackning

Vi gör en offert till dig omgående och vårt mål är alltid att du ska ha den samma dag eller åtminstone inom 24 timmar. Kontakta oss så att vi får lyssna av, eller guida dig till, detaljerna i ditt behov.