Grafitpackning

Vi tillhandahåller grafitpackningar i olika utförande för anpassning till applikation och industri. Beroende på tillämpning har vi flertalet olika grafitmaterial. Stansade grafitpackningar finns såväl som homogen grafit som grafitlaminat med olika sorters inlägg. Vilket ger dig som kund stora valmöjligheter. Grafitpackningar har mycket god kemikalieresistens och tål höga temperaturer och tryck. Ett vanligt tillämpningsområde är avgaspackning och gastätning inom processindustrin. Ofta i aggresiv miljö.
Grafitpackningens egenskaper

En grafitpackning tätar aggresiva medier. Såväl vid höga som låga temperaturer. Även vid låg bultbelastning. Grafitpackningar används för tätning av bland annat miljöer inom processindustrin. Packningen tätar effektivt gaser och vätskor redan vid låga yttryck. Och är kemiskt beständig mot de flesta förekommande medier. Ingen krympning sker utifrån påverkan av temperatur eller tryck. Grafitpackningen har även hög värmeldningsförmåga.

Material och lager

Valet av material för grafitpackningar styrs, precis som för andra tätningar och packningar, av de ofta höga krav som aktuella processer ställer. Utifrån detta görs rätt materialval inom områdena homogen grafit och grafitlaminat med olika sorters inlägg. I vårt sortiment finns därför ett urval med en variation av dessa material och med egenskaper för rätt lösning.

För alla våra produkter, inte bara grafitpackningar, kan vi beroende på vilka egenskaper som krävs erbjuda en variation material och egenskaper. Vi använder endast råvara från kända producenter i alla typer av tätningar och packningar.

Vi har ett stort råvarulager med material för tätningar och packningar och kan erbjuda korta ledtider och flexibla leverenser på bland annat grafitpackningar.

Vid direkt behov kan vi tillverka samma dag.

Modern maskinpark och nära processer

Med en modern maskinpark och nära processer tillverkar vi förutom grafitpackningar även andra alternativ inom tätningar och packningar. Och med kunniga engagerade människor har vi nycklarna för både hög kapacitet och kvalitet. Allt under ett tak.

Vi har maskiner för:

  • Vattenskärning
  • Knivskärning
  • Stansning

Offert på grafitpackning

Vi gör en offert till dig omgående och vårt mål är alltid att du ska ha den samma dag eller åtminstone inom 24 timmar. Kontakta oss så att vi får lyssna av, eller guida dig till, detaljerna i ditt behov.