Vi är Industrins Skräddare

Med erfarenhet från sadelmakeri och karosseribyggnation startade Gösta Lindevall företaget 1965. Han upptäckte att nya, moderna material och maskiner började användas i branschen och insåg att med dessa nya möjligheter fanns en framtid för en verksamhet inom konfektion av tekniska artiklar. Företaget har genom åren utvecklats och är idag mycket välrenommerad i branschen.

Merparterna av våra stora kunder finns inom verkstadsindustrin, bl.a. företag som tillverkar fordon, försvarsmaterial, medicinsk utrustning och fritidsprodukter samt utrustning för skogsnäringen. Dessutom finns ca 300 mindre kunder inom de flesta branscher, spridda över hela Norden och delar av Europa. Kundrelationerna utvecklas ofta till mångåriga, bestående och nära samarbeten.

Sedan sedan starten 1965 konstruerar och tillverkar Lindevalls produkter inom textilier, konstläder, gummi, och mjuka plaster. Lindevalls Industri är idag en av Sveriges ledande legotillverkare inom industrisömnad.

2018 flyttad även systerföretaget Hamrånge Inrednings AB sin verksamhet till Lindevalls som därmed fick tillgång till nya maskiner, ny kompetens och nya kunder. Detta har framförallt breddat sortiment och kundsegment mot vården som varit en viktig del i Hamrånge Inrednings verksamhet.

Lindevalls har gedigen kompetens inom Produktutveckling, Industrisömnad, HF-svetsning, tillskärning och stansning och tapetsering. Exempel på produkter som Lindevalls utvecklar och tillverkar är: tätningar, isoleringar, remmar, spännband, kapell, skyddsmadrasser, väskor, stänkskydd och mycket mer.

Lindevalls är ett av få företag i Sverige som har egen tillverkning och sömnad av kundanpassade väskor. Väskproduktionen riktar sig till de kunder som har ett behov av unika väskor utvecklade att möta specifika krav och behov. Det kan tex vara en måttanpassad apparatväska med vaddering för speciella ändamål.

Med effektiv produktionsanläggning i Östersund innehållandes bland annat en av Sveriges största skärmaskiner kan vi snabbt och kostnadseffektivt producera kundanpassade produkter.

 

Vår affärsidé

Lindevalls Industri skall genom hög kompetens på material och tillverkningsmetoder, och genom en kort leveranstid och hög leveranssäkerhet, tillgodose industrikunders behov av konfektionerade tekniska artiklar.