Lindevalls besöker återigen TechTextil i Frankfurt

image_424

Som ett led i Lindevalls strävan att kunna erbjuda sina kunder den effektivaste produktionen samt optimerade material är den ledande textilmässan i Frankfurt ett självklart mål.

För att planera kommande investeringar låg fokus för Lindevalls del detta år på nyheter inom HF-svetsning samt skärmaskiner.
Bland de intressantare nyheterna fanns en svetsrobot från svenska Forsström anpassad för lite större serier.
Inom traditionella skärmaskiner med kniv kan man konstatera att Lindevalls Gerber skärmaskin fortfarande står i absoluta toppskiktet vad gäller kapacitet. Dock finns det skärmaskiner med annan teknik som kan fungera som ett komplement.
På materialsidan noteras ett fortsatt fokus på öko-tex, dvs textilier utan farliga tillsatser för människan.
En annan tydlig trend är användning av textila material inom nya områden. Tydligt exempel är inom bil och flygindustrin där kolfiber (textil) blandas med tex epoxi för att åstadkomma starka lättviktskomponenter som ersätter tidigare framställda i stål och aluminium. Detta kommer leda till nya affärsmöjligheter för företag som Lindevalls. Även om Lindevalls omsättning idag bara till en liten del kommer från produkter i kolfiberväv eller glasfiberväv så är dock trenden tydligt ökande.

Har ni frågor eller synpunkter, kontakta Magnus på 063-577571